Over de Stichting

Tunnel Vision / Over de Stichting

Wie zijn we en wat doet Stichting Tunnel Vision Boxtel

Oprichting Stichting Tunnel Vision Boxtel

De stichting is opgericht na twee geslaagde edities (Edition 1.0 en Edition 2.0) in 2016 en 2017 van de Tunnel Vision graffiti-jam bij het Duits Lijntje in Boxtel.

Tunnel Vision Edition 1.0 werd georganiseerd in samenwerking met enkele leden van de VDDDB (Vereniging De Dommel Door Boxtel) Ad van Gennip, John Rikken en Theodoor van Leeuwen. De VDDDB heeft het voortraject van gesprekken met de Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Boxtel op zich genomen. Mitch Koningstein en Paul Jongsma hebben zich hier later bijgevoegd met hun kennis over graffiti en hun contacten in de graffiti-scene. Samen organiseerde ze een experimentele maar geslaagde Edition 1.0 in september 2016.

Na Edition 1.0 werd besloten om samen ook Edition 2.0 te organiseren. De organisatie van Edition 2.0 zou voor een groot gedeelte in de handen komen te liggen van Mitch en Paul. Hierdoor werd besloten om Jan Pennings bij de organisatie te betrekken. Voor eventuele vragen konden we terecht bij Ad, John, Theodoor of Wim Ketelaars. Doordat wij grotendeels verantwoordelijk waren voor de organisatie konden we Edition 2.0 bijna volledig naar onze hand zetten.

Onze visie, ideeën en uitvoering zorgde er in samenwerking met sponsors en partners voor dat Edition 2.0, die werd gehouden in juni 2017, een enorm succes en een verbetering werd ten opzichte van Edition 1.0.

Het succes en de uitvoering van Edition 2.0, waar wij volledig achter stonden, heeft ervoor gezorgd dat we vanaf nu de touwtjes in handen willen nemen. De kunstvorm graffiti is onze gezamenlijke grote passie en dit willen we uitdragen en inzetten om de tunnelvisie van anderen ten opzichte van graffiti te laten doorbreken en graffiti toegankelijk te maken voor iedereen.

Tunnel Vision Evenementen

De evenementen die Stichting Tunnel Vision Boxtel organiseert zijn er om het negatieve imago dat graffiti vaak heeft te doorbreken. Wij als stichting willen graffiti in een positief daglicht zetten door middel van jams, demonstraties, muurschilderingen, kunstwerken in de openbare ruimte, clinics en workshops. De graffiti-jams zijn het ideale moment om van graffiti te genieten en te ervaren wat een mooie kunstvorm het is. Iedereen is welkom, van jong tot oud, of je nu geïnteresseerd of sceptisch bent.

Tijdens de graffiti-jams die de stichting organiseert kunnen mensen graffitikunstenaars live in actie zien en ervaren hoe een piece wordt opgebouwd en hoe een kunstwerk ontstaat. De Tunnel Vision graffiti-jams worden georganiseerd bij het Duits Lijntje in Boxtel. Hier zijn dan tussen de 50 à 60 kunstenaars aan het werk. Tijdens demonstraties kunnen mensen tevens zien hoe een kunstwerk ontstaat. Demonstraties zijn beter geschikt voor kleinere oppervlakken waar dan minder kunstenaars aan werken. 
Naast graffiti-jams en demonstraties is Stichting Tunnel Vision Boxtel ook gespecialiseerd in het aanbrengen van graffiti en street-art kunstwerken in openbare- en privéruimtes. Workshops en clinics worden ingezet om zelf aan de slag te gaan met spuitbussen. De stichting geeft dan een presentatie en uitleg en daarna assisteren wij terwijl je zelf een kunstwerk op canvas of hout maakt of iets blijvends op bijvoorbeeld een muur in de kantine van een bedrijf. Workshops en clinics zijn ideaal voor verjaardagsfeestjes of teambuilding dagen van bedrijven.

Hopelijk zien we je eens tijdens een graffiti-jam of demonstratie. Voor muurschilderingen, clinics of workshops kun je altijd contact met ons op nemen.

Laat een nieuwe wereld voor je open gaan!!

Header foto: Jan van der Steen

Bestuur Stichting Tunnel Vision Boxtel

Mitch Koningstein

Mitch Koningstein

Voorzitter

tunnelvisionboxtel@gmail.com

Paul Jongsma

Paul Jongsma

Penningmeester

tunnelvisionboxtel@gmail.com

Duane Tomala

Duane Tomala

Secretaris

tunnelvisionboxtel@gmail.com

Jan Pennings

Jan Pennings †

Erelid

tunnelvisionboxtel@gmail.com