Over de Stichting

Tunnel Vision / Over de Stichting

Over Stichting Tunnel Vision Boxtel

Graffitispuiten zit ons in het bloed. Toen wij, Paul Jongsma en Mitch Koningstein, in 2016 de kans kregen een jam te organiseren onder een viaduct nabij het Duits Lijntje in Boxtel, gingen we meteen aan de slag. We regelden – naast een vergunning – een paar steigers en een vette deejay en vroegen iedereen eigen spuitbussen mee te nemen. Na een experimentele én geslaagde Edition 1.0 besloten we het event nogmaals te organiseren. We benaderden Jan Pennings om te helpen bij de organisatie. Edition 2.0 die werd gehouden in juni 2017 werd een enorm succes. Na deze editie werd door ons drieën Stichting Tunnel Vision opgezet.

‘Tunnel Vision wil graffiti toegankelijk maken voor iedereen’

Kunstvorm

Waar wij eerder ondersteuning kregen van welwillende helpers, wilden we Edition 3.0 als drietal op geheel eigen wijze vormgeven. De kunstvorm graffiti was onze gezamenlijke grote passie en dit wilden we uitdragen. Dankzij onze liefde voor painten doorbraken we de tunnelvisie van velen en kregen we het voor elkaar graffiti toegankelijk te maken voor iedereen.

Editions 3.0 en 4.0 waren wederom een doorslaand succes en brachten honderden mensen naar het viaduct onder de snelweg A2. En met het toenemende succes van de jams groeide ook het aantal opdrachten. Zo verfraaiden wij een aantal garageboxen tussen de flats van Hoogheem in Boxtel, spoten we vanuit de stichting de muur van Muziekhuis Boxtel en vond het Oertijdmuseum ons voor een langdurige samenwerking.

Jantje

Naast de grote successen die wij als Tunnel Vision vieren, is er ook verdriet. Op 8 juli 2021 overleed een van ons: de energieke en creatieve Jan Pennings. Hij wordt elke dag een beetje meer gemist.

Omdat Tunnel Vision Jan nabij het hart lag, besloten wij, Mitch en Paul, de stichting voort te zetten. Painter Duane Tomala versterkt sinds augustus 2021 de stichting.

Evenementen

De evenementen van Stichting Tunnel Vision Boxtel zijn onder meer bedoeld om het negatieve imago dat graffiti vaak heeft te doorbreken. Wij zetten graffiti – naast het organiseren van jams en demonstraties – in een positief daglicht door het spuiten van muurschilderingen en kunstwerken in de openbare ruimte.

Maar we geven ook clinics en workshops. Hierin wordt uitleg over graffitispuiten en gaan deelnemers zelf aan de slag met een spuitbus. Het resultaat: een eigen piece op canvas of hout. De opbrengst van deze activiteiten wordt gebruikt voor de organisatie van onze jaarlijkse jam.

En dit is het perfecte event om van graffiti te genieten en te ervaren wat een mooie kunstvorm het is. Iedereen is welkom. Jong, oud, sceptisch of liefhebber. Tijdens de jam tonen graffitikunstenaars live hun kunsten en wordt zichtbaar hoe een piece wordt opgebouwd en een kunstwerk ontstaat. Onze graffitijams worden georganiseerd onder het viaduct nabij het Duits Lijntje in Boxtel. Op deze plek zijn tijdens de jam ongeveer 60 kunstenaars aan het werk. De jams worden georganiseerd met thema’s als ‘Concrete jungle versus Jungle’. Wij nodigen jou uit te komen kijken tijdens onze volgende jam.

Werken in opdracht

Naast het organiseren van de jaarlijkse graffitijam en demonstraties zijn wij gespecialiseerd in het aanbrengen van graffiti en street-art op openbare plekken. En we zijn ook in te zetten voor een commerciële opdracht als een vette muurschildering in je kantoorpand, garagebox of buitenmuur. Neem contact op om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Header foto credits: Bas van den Biggelaar
Tekst credits: Linda van de Wiel

Bestuur Stichting Tunnel Vision Boxtel

Mitch Koningstein

Mitch Koningstein

Voorzitter

tunnelvisionboxtel@gmail.com

Paul Jongsma

Paul Jongsma

Penningmeester

tunnelvisionboxtel@gmail.com

Duane Tomala

Duane Tomala

Secretaris

tunnelvisionboxtel@gmail.com

Jan Pennings

Jan Pennings †

Erelid

tunnelvisionboxtel@gmail.com