Huurdersvereniging Garagebox Hoogheem

Tunnel Vision / Huurdersvereniging Garagebox Hoogheem

27/06/20 t/m 05/07/20

Het project is een samenwerking geweest met de Huurdersvereniging Hoogheem, Stichting Wijkorgaan Boxtel Oost en de gemeente Boxtel.

Tweede garagebox

Na de garagebox die we in april 2019 hebben beschilderd hebben we contact gehouden met de Huurdersvereniging Hoogheem en Woonstichting Joost. In maart jl. werd het eerste contact gelegd om een eventuele tweede garagebox te voorzien van een muurschildering. Ons idee was om de garagebox te voorzien van een jungle thema. Vanuit de huurdersvereniging kwam echter het verzoek dat er op de garagebox een leeuw te zien moest zijn. Hierdoor hebben we besloten dat een savanne thema beter zou passen omdat dit de natuurlijke leefomgeving van een leeuw is.

Door de COVID-19-pandemie duurde het langer voor we daadwerkelijk met de muurschildering konden beginnen. Daarnaast werd er eind mei besloten door de woonstichting dat een vorm van bewonersparticipatie toch gewenst was. Op woensdag 17 juni werd ons concept in de moestuin voorgelegd aan de aanwezige bewoners van de aangrenzende flat, die allemaal waren uitgenodigd om aan te schuiven. Na het aanpassen van het ontwerp op enkele punten kregen we akkoord om aan de slag te gaan met de garagebox die bij de flats Waterman en Schorpioen staat.

Muurschildering

Op donderdag 25 juni en vrijdag 26 juni zijn de muren voorzien van voorstrijk en muurverf. De muurschildering is aangebracht op zaterdag 27 juni, zondag 28 juni, zaterdag 4 juli en zondag 5 juli. Zondag 5 juli stond door het afmaken van de muurschildering voor ons gelukkig toch nog in het teken van graffiti. Normaliter zou dit namelijk, als er geen COVID-19 was geweest, de dag zijn dat Edition 5.0 van onze graffiti-jam plaats zou vinden.

Doordat de gemeente Boxtel werkzaamheden aan de kabel liet uitvoeren waardoor de stoep aan de straatkant van de garagebox open lag en de begroeiing voor de verkeerde garagebox was weggehaald, was er weinig ruimte tijdens het eerste weekend voor het aanbrengen van de muurschildering. Maar wij kunnen werken in de meest lastige situaties en hebben er uiteraard het beste van kunnen maken.

Na het eerste weekend waren de problemen met de begroeiing aan de straatkant verholpen, waardoor we het tweede weekend beter bij de muur konden. De werkzaamheden aan de kabel hebben een stuk langer geduurd. Hierdoor kon de beschermende anti-graffiti coating pas 30 juli worden aangebracht.

Officiƫle opening

Op zaterdag 18 juli werd de muurschildering officieel geopend door de huurdersvereniging. Zij hadden een openingsfeestje georganiseerd bij flat Waterman, waarbij iedereen zelf de door het RIVM opgestelde regels na moest leven.

Er was de mogelijkheid om te zitten, er stond een tafel waar je zelf een drankje kon pakken, er was een poffertjeskraam en een ijscowagen.

We werden toegesproken door de voorzitter van de huurdersvereniging en hij gaf aan dat ze wederom zeer tevreden zijn met de aangebrachte muurschildering. Namens ons heeft Jan een woordje gedaan om de huurdervereniging te bedanken dat zij het mogelijk hebben gemaakt dat we een tweede garagebox mochten beschilderen.

Hopelijk mogen we in de toekomst de overige twee garageboxen ook nog voorzien van een muurschildering.

Foto credits: Bas van den Biggelaar en Jan van der Steen

Foto’s Huurdersvereniging Garagebox Hoogheem