Demonstratie grafitti bij MUBO

Demonstratie grafitti bij MUBO

Op zaterdag 11 mei a.s. geeft de Stichting Tunnel Vision Boxtel van 10-17 uur een demonstratie graffiti in de buitenlucht voor de deur van Museum Boxtel. Vijf graffiti kunstenaars gaan dan aan de slag met het thema ‘De historie van Boxtel’ op een houten wand van circa 14 meter lang en 2,50 hoog. Een mooi kijkspel voor jong en oud om eens te zien en te beleven dat graffiti een prachtige kunstvorm is. Kom meerdere keren langs om het kunstwerk te zien groeien tot een kleurrijk spektakelstuk als eindresultaat. Tussendoor kun je dan een bezoek brengen aan de expositie ‘MUBO viert jong talent’ met 28 kunstwerken van leerlingen van 13 basisscholen uit Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel.

De vijf graffiti kunstenaars kiezen ieder een van de vijftig onderwerpen uit de canon van Boxtel. Dat kan een historisch figuur of gebeurtenis zijn waar Boxtel bekend om is. MUBO heeft de keuze geheel vrijgelaten, dus het wordt spannend om tijdens het spuitwerk de gemaakte keuze te ontdekken. Tijdens de werkzaamheden kun je zien hoe de kunstenaars zoiets opzetten en te werk gaan en zij zullen aan het publiek hierover ook uitleg geven. Het is de bedoeling dat het eindresultaat te bezichtigen blijft tot en met 30 juni van dit jaar. De demonstratie wordt gegeven in het kader van het evenement ‘Samen op Stap in Cultureel Boxtel’, een activiteitenprogramma rond het 10-jarig jubileum van Museum Boxtel.

De Stichting Tunnel Vision Boxtel is opgericht in 2017 en heeft als doel om het negatieve imago dat graffiti nog vaak heeft te doorbreken en de kunstvorm in een positief daglicht te stellen en voor iedereen toegankelijk te maken. Dat doen ze door middel van jams, clinics, workshops demonstraties, muurschilderingen en kunstwerken in de openbare ruimte. Ooit begonnen met een jam onder het viaduct bij het Duits lijntje, hebben ze in Boxtel inmiddels vele projecten met succes
uitgevoerd zoals muurschilderingen in de hal van het Baanderheren College, de zomerweek workshop CultuurBox en nog veel meer, kijk maar op hun website www tunnelvisionboxtel.nl.

De demonstratie graffiti is buiten bij MUBO en is gratis te bezoeken van 10-17 uur. In MUBO is koffie, thee en frisdrank te verkrijgen. Bent u in het bezit van een museumkaart, dan stelt MUBO het op prijs als we die mogen scannen aan de balie in MUBO. Het kost u niets en u steunt MUBO dan met een kleine financiële bijdrage.
Een bezoek aan de expositie ‘MUBO viert jong Talent’ kost € 5,00 (gratis met museumkaart) en voor kinderen van 12 jaar en ouder € 2,00. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13-17 uur.

Foto credits: Bas van den Biggelaar
Tekst credits:
MUBO