Trafohuisje Nu Trots Van Selissenwal

Trafohuisje_Selissen

Een massief grijs blok verstoorde de mooie omgeving van gemeenschapshuis De Walnoot in de wijk Selissenwal. Maar niet langer: onder aanvoering van wijkorgaan Platform Selissen en cultuurverbinder Romijn Conen, versierden enkele Boxtelse kunstenaars het trafohuisje. En nu de rest van de wijk…

Conen vroeg Mitch Koningstein, Jan Pennings en Paul Jongsma van Tunnelvision en Bas van den Biggelaar van Basman Creëert om de handen ineen te slaan. Zij pimpten zaterdag het transformatorhuisje met spuitbussen volgens een ontwerp dat de omwonenden uitkozen. ,”Kinderen die langskwamen stonden soms met open mond te kijken”, vertelt Van den Biggelaar. ,”De leukste reactie vond ik van een vader die het huisje van veraf zag en dacht dat we de tekeningen erop geprint hadden. Hij was stomverbaasd toen hij zag dat het allemaal handwerk was.”

“We kwamen al vrij snel op het idee om het project breder te trekken”, vertelt Conen. Er zijn al serieuze stappen gemaakt om alle kastjes in Selissenwal op te fleuren. Van den Biggelaar maakt een ‘kleurplaat’; voor alle kinderen uit groep zeven en acht van de Prinses Amaliaschool: zij kunnen hun ideeën daarop loslaten. Vervolgens is het de bedoeling dat elk kastje opgefleurd wordt door een kind, een buurtbewoner én een professioneel kunstenaar. “We beginnen met twintig kastjes, maar we dromen verder. Misschien gaan we wel heel Boxtel doen of komt er een toeristische wandel- of fietsroute.”

De financiering van het project komt voor een gedeelte van de cultuurverbinder en ook het wijkplatform draagt bij. “En we gaan proberen om subsidie te krijgen van het Prins Bernhard Cultuurfonds” Maar het idee is niet van Conen: ”Dit komt niet uit de koker van de cultuurverbinder, maar echt uit de wijk zelf.”

Vrijdag 29 maart om 14.00 uur wordt het creatieve trafohuisje officieel onthuld.

Voor een impressie van trafohuisje klik dan hier of hier om een timelapse te bekijken die is gemaakt door Basman Creëert.

Bron: Brabants Centrum (Uit de digitale dinsdageditie van Brabants Centrum)
Tekstuele credits: Jules Hameleers
Foto credits: Gerard Schalkx