Uitreiking gevelkunst prijsvraag D66

Gevelkunst Prijsvraag

Nadat D66 Boxtel de motie gevelkunst in december 2017 had ingediend, die unaniem werd aangenomen door alle politieke partijen, werden wij als Stichting in januari 2018 benaderd of we mee zouden willen werken aan een prijsvraag. Inwoners van Boxtel konden aangeven op welke locatie zij graag gevelkunst zouden willen zien. De prijs voor de winnaar of winnares was een kunstwerk gemaakt door een van de leden van Stichting Tunnel Vision Boxtel.

Winnares

Op 8 maart werd bekend dat Janneke de Vries de winnares is van de prijsvraag. De locatie binnen de gemeente Boxtel die Janneke geschikt vindt voor gevelkunst is Passage Riche, waar onder andere het Muziekhuis is gevestigd. Nadat Janneke haar wensen kenbaar had gemaakt, is Paul Jongsma, penningmeester van Stichting Tunnel Vision Boxtel, aan de slag gegaan met een ontwerp en de uitwerking daarvan.

Kunstwerk

Vandaag was de onthulling van het kunstwerk en de overhandiging ervan aan de winnares. Op het linnen doek van 60 x 80 cm heeft Paul een detail van een saxofoon aangebracht met het gebruik van spuitbussen. De saxofoon is namelijk het instrument dat Janneke bespeelt en het was een van haar wensen om dat terug te laten komen op het doek.

Naar aanleiding van deze prijsvraag gaat de Stichting in gesprek met het Muziekhuis en de gemeente om te kijken welke mogelijkheden er zijn om tot een passend ontwerp te komen dat met spuitbussen aangebracht kan worden in de Passage Riche.

Foto credits: Wiebe de Leijer