Tunneltje Herbergt De Hemel En De Hel

Brabants Dagblad

De Tunnel Vision 3.0 graffiti-jam in Boxtel doet ’t op eigen kracht. De schrijvers laten zondag weer zien dat ze kunstenaars zijn.

Na twee succesvolle edities is het zondag weer tijd voor Tunnel Vision 3.0 graffiti-jam. De spoorwegtunnel die het Duits Lijntje in Boxtel onder de A2 laat duiken wordt voorzien van – inderdaad – graffiti “Het verschil met andere jaren is dat we nu volledig op eigen kracht draaien”, zegt Paul Jongsma. Met Jan Pennings en Mitch Koningstein vormt hij sinds december de stichting Tunnel Vision Boxtel.
“Een ander belangrijk verschil is dat we met een thema werken: heaven and hell. De hemelse wand van de tunnel zal lichtblauw worden gemaakt en de helse zwart.”
De schrijvers – zo noemen graffitikunstenaars zichzelf – zullen gewapend met spuitbussen hun creatieve kunsten vertonen. “We zagen de vorige jaren mensen die op verschillende tijdstippen langs kwamen lopen of fietsen, om te kijken hoe een kunstwerk zich ontwikkelde”, aldus Koningstein.
Nog een verschil met eerdere edities is het entertainment rondom het graffiti-evenement, net als de hippe horecapunten. Zo zijn er tussen de muziek van dj Rachi door optredens van RawNeal Dance en Mr. Joe Abe.

Eerbetoon

Graffiti zit al lang niet meer in het verdomhoekje. Koningstein: “Schrijvers als GOMAD en CAZ verkopen hun werk op canvas voor soms wel tweeduizend euro. Hier komen deze jongens een gigantisch kunstwerk maken met het risico dat er de volgende week alweer een ander overheen spuit” “Want dat is het mooie: het blijft een tijdelijke hall of fame”, aldus Jongsma. “De grote jongens zien het als een soort eerbetoon aan hun roots om op dit soort evenementen hun ding te doen.”
De mannen zijn dinsdag al begonnen de hemel en hel te kleuren. Dat op zich is al kunst.

Bron: Brabants Dagblad
Foto credits: Wim Kuipers