Tunnel Vision verfraait wand op bedrijvencentrum Liempde

Liempde Edition 1.0

Stel: je hebt een saaie grijze muur, die 46 meter lang en tweeënhalve meter hoog is. En dat terwijl je houdt van zoveel mogelijk kleur. Dennis Wildenberg van het gelijknamige auto- en transportbedrijf in Liempde bedacht een mooie oplossing. Samen met ondernemingen Cubra Sound, Joran Merkx en Peter Schuurmans benaderde hij de mannen van Stichting Tunnel Vision om de wand te verfraaien.

Roze, rood, oranje en geel. De pieces die zaterdag werden gemaakt door Mitch Koningstein, Paul Jongsma en acht andere painters hadden allemaal deze kleuren. Koningstein: ,,De wand is lang en we wilden toch eenheid creëren. Daarom bedacht ik dit kleurenschema. Deze combinatie hebben we nog niet eerder gebruikt en toen opdrachtgever Dennis Wildenberg vroeg om een kleurrijke muur kwam ik op dit idee.”

Wildenberg Auto’s en Transport is gevestigd aan De Schoren op bedrijventerrein Daasdonk in Liempde. De eigenaar is blij met de kleurrijke wand: ,,Toen ik Tunnel Vision benaderde, keek ik vanuit mijn bedrijfspand uit op een saaie grijze muur. Via internet kwam ik terecht bij Paul, Mitch en Jan (Pennings – red.) en maakten we een afspraak. En nu staan we hier. Zij regelden extra mensen om te painten, ik regelde muziek, bier en een barbecue.”

Jongsma vult aan: ,,Omdat het budget van de vier bedrijven niet toereikend was, nodigden we vrienden uit ons te komen helpen. Het materiaal is bekostigd door de ondernemingen. Elke painter heeft achttien spuitbussen. In totaal zijn dat er dus ongeveer tweehonderd. De ondernemers zorgden voor de sfeer van een jam.”

Paar wensen

Hoewel de vier ondernemers veel vertrouwen hebben in de creatieve hersenspinsels van Tunnel Vision hadden zij een paar wensen. Wildenberg: ,,Ik heb veel met oude brommers en de Daf 600, dus deze wilde ik allebei verwerkt hebben. Cubra Sound wilde iets met boxen.” Hij vervolgt, lachend: ,,Verder wilden we een Dagobert Duck mét geld op de muur omdat een van ons zijn ruimte verpacht. Ook een sexy dame mag niet ontbreken.”

Die sexy dame – met roze outfit – werd gemaakt door Paul Watty, in de graffiti-scene bekend als Odes. Hij kwam zaterdag vanuit Tilburg naar Boxtel. ,,Ik ben grafisch ontwerper en houd me in het dagelijks leven bezig met het ontwerpen van gadgets voor een kledingmerk. Toen ik gevraagd werd vandaag te komen helpen, had ik er meteen zin in. Ik mis het maken van pieces. De meesten van de oude garde kennen elkaar in deze wereld. Het is altijd tof elkaar op een jam te treffen.”

Foto credit: Bas van den Biggelaar
Tekst credits: Linda van de Wiel
Bron: Brabants Centrum