Trafohuisje Transformeert In Kunstwerk

Trafohuisje_Selissen

Het transformatorhuisje bij Gemeenschapshuis De Walnoot was niet bepaald het toonbeeld van een mooie invulling van de wijk. Tot afgelopen weekend, toen de graffitikunstenaars van Stichting Tunnel Vision, in samenwerking met grafisch ontwerper Bas van den Biggelaar, de Cultuurverbinder en wijkplatform Selissen het huisje van een mooie beschildering voorzagen.

Vanaf afgelopen weekend prijken verschillende vogels op het trafo-huisje. Dat ontwerp, van de hand van Bas van den Biggelaar, was tijdens een peiling onder buurtbewoners als populairste uit de bus gekomen. Mitch Koningstein, Paul Jongsma en Jan Pennings, van Stichting Tunnel Vision lichtten hun ontwerp onlangs toe tijdens een informatieavond over de Cultuurverbinder, die volgens het drietal een belangrijke rol heeft gespeeld in het tot stand komen van het project. “We moeten ook eens uit die tunnel komen”, gaven de graffiti-kunstenaars toen aan.

Dit weekend was het zover en na de hele zaterdag noeste arbeid te hebben geleverd, kon het transformatorhuisje, dat tijdens de werkzaamheden keurig droog stond onder een partytent, vroeg in de avond worden getoond aan het publiek. Vanaf nu kijken enkele vogels die ook in de omgeving van De Walnoot voorkomen uit over het terrein. Toch prijken er ook vreemde vogels op, naast het roodborstje en de huismus.

Over het transformatorhuisje is een graffiti-werende laag heen gespoten, zodat ‘amateurkunstenaars’ het werk van het drietal niet direct ongedaan kunnen maken. Stichting Tunnel Vision is erg enthousiast over het project en sluit niet uit dat in de toekomst meer objecten in Boxtel of Liempde worden voorzien van wat met een populair woord ‘streetart’ wordt genoemd.

Bron: Mooi Boxtel
Foto credits: Jan van der Steen