Street Art In Passage Riche Krijgt Vorm

Street Art Passage Riche

Eigenlijk stond de opening van de Passage Riche voor 9 november op de planning, maar dat halen de heren van Tunnel Vision niet. Toch begint het graffitikunstwerk dat zij speciaal voor de doorgang ontwierpen al aardig vorm te krijgen. De officiële opening wordt nu verwacht ergens half december.

Ondanks dat het een koude en zeker niet altijd droge november- middag is, is Paul Jongsma, één van de drie initiatiefnemers van Stichting Tunnel Vision, zaterdag- middag druk bezig met het verfijnen van een stuk muur naast het enorme hoofd van Madonna. Tunnel Vision is daar sinds 7 september ieder weekend wanneer de weersomstandigheden het toelaten, aan het werk om het ontwerp dat zij 26 augustus presenteerden te realiseren. Paul, Mitch en Jan doen dit in hun vrije tijd en bovendien worden ze er persoonlijk niet rijker van: alles wat ze ermee verdienen verdwijnt in de spaarpot om daarmee Tunnel Vision 5.0 in 2020 mee te kunnen realiseren.

Paul schat dat het drietal er gezamenlijk al ruim 200 uur in heeft zitten. En het werk is nog niet klaar. Dat duurt vermoedelijk nog wel zo’n 30 manuren. Toch wil hij niet klagen: hun ongeveer 50 meter lange ontwerp prijkt immers als een enorm uithangbord voor hun stichting op de muur van het Muziekhuis en De Kindertuin, langs de drukke doorgang die Passage Riche is. Aan gebrek aan publiciteit hebben de heren niet te klagen en natuurlijk hopen ze ook dat er toekomstige graffitispuitopdrachten uit komen rollen.

Gezien het commentaar van passanten kan dat nooit lang duren: in de tijd dat wij Paul spraken klonken meer dan eens positieve kreten van passerende fietsers en voetgangers. Paul is realistisch: “Het ís natuurlijk ook een stuk mooier dan het eerst was!”

Tekst en foto credit: Sander van Kasteren
Bron: Mooi Boxtel