St. Joseph Garagebox Hoogheem

Tunnel Vision / St. Joseph Garagebox Hoogheem

25/04/19 t/m 29/04/19

Het project is een samenwerking geweest met Woonstichting St. Joseph.

In augustus 2018 hebben we voor het eerst om tafel gezeten met Woonstichting St. Joseph om te kijken of we iets voor elkaar konden betekenen. Uiteindelijk is de samenwerking concreet geworden tijdens een bijeenkomst op 8 januari jl. met de  Huurders Vereniging Hoogheem.

In februari 2019 hebben we ons concept en voorstel gepresenteerd aan Woonstichting St. Joseph en de Huurders Vereniging Hoogheem. Het ontwerp is bedoeld om de garageboxen bij flat 1 en de moskee om te toveren tot een onderwaterwereld, waarbij o.a. vissen, een duiker en een zeepaardje te zien zullen zijn.

Op donderdag 25 april zijn de muren voorbereid met voorstrijk, op vrijdag 26 april is alles afgeplakt en zijn de muren voorzien van blauwe muurverf. De muurschildering hebben we aangebracht op zaterdag 27 april, zondag 28 april en maandag 29 april. Als laatste hebben we ook op maandag 29 april een anti-graffiti coating aangebracht zodat de muurschildering beschermd is tegen eventueel verf vandalisme.

Muurschildering

De voorspellingen waren voor 27, 28 en 29 april erg slecht en we vroegen ons af of we de muurschildering wel aan konden brengen in dat weekend. Uiteindelijk hebben we op zaterdag één flinke bui gehad, was het zondag grijs en grauw en op maandag scheen de zon volop. Een weekend met qua weer flinke contrasten.

Tijdens de drie dagen dat we aan de muurschildering hebben gewerkt zijn we verwend door bewoners van de verschillende flats en de moskee. Zo hebben we heel veel koffie, frisdank en bier gehad. Daarnaast werden we verwend met taart, appels, chocolade, tosti’s, worstenbroodjes, krentenbrood en nog veel meer.

Tijdens het proces waren de bewoners, bezoekers van de moskee en passanten erg positief. Naarmate de muurschildering verder vorderde, werden de reacties steeds positiever.

Officiële opening

Op vrijdag 10 mei werd de muurschildering officieel geopend door Woonstichting St. Joseph en Huurders Vereniging Hoogheem. Dit alles gebeurde onder een uitgebreid buffet met heerlijke hapjes en lekkere drankjes.

We zijn heel trots op deze opdracht en willen Woonstichting St. Joseph en Huurders Vereniging Hoogheem bedanken voor deze kans en voor de goede zorgen. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer projecten samendoen.

Foto credits: Peter de Koning, Jan van der Steen, Marc Bolsius en Manon van Meersbergen.

Foto’s St. Joseph Garagebox Hoogheem