Spiegeltent Bon Salon Stapelen

Tunnel Vision / Spiegeltent Bon Salon Stapelen

01/06/19

Van 30 mei tot en met zondag 23 juni 2019 staat Spiegeltent Bon Salon weer in park Stapelen in Boxtel. Tijdens het eerste weekend hebben Jan en Paul een workshop gegeven. De workshop was een van de activiteiten die aansloot bij het thema van dit jaar: ‘Geluk kent geen maat’. Het spuiten van graffiti zorgt, voornamelijk bij kinderen, voor een lach en ze genieten van iets wat ze normaliter niet mogen doen.

Naast de deelnemende kinderen hebben ook andere geïnteresseerden hun steentje bij gedragen aan het creëren van gezamenlijke kunst tijdens de workshop. Zo hebben waarnemend burgemeester Fons Naterop en zijn vrouw Trudie iets gecreëerd. Daarnaast was een tekendocente heel benieuwd hoe een spuitbus reageert en wat ze er mee kon maken.

Het eindresultaat van de workshop zijn 2 losse houten panelen die erg kleurrijk zijn geworden. Jan en Paul hebben de houten panelen afgewerkt met witte letters die de woorden ‘Boxtel Creëert’ vormen.

Geluksboom

Speciaal voor het thema van de spiegeltent is er een geluksboom gemaakt. De geluksboom wordt bij de spiegeltent ingezet door de ‘Beweging van Geluk’. Deze beweging initieert activiteiten die geluk bevorderen. Het eerste initiatief is alle geluksplekken in Boxtel in kaart brengen en met iedereen delen. Een geluksplek is een plek in Boxtel die iemand blij maakt en openbaar of op afspraak gratis toegankelijk is.
De geluksboom wordt ingezet tijdens activiteiten in de spiegeltent om mensen hun geluksplek in Boxtel op te laten schrijven. Zo kunnen er heel veel geluksplekken in Boxtel in kaart worden gebracht.

Wat is de Spiegeltent Bon Salon precies?


Rond 1900, ontstaan de authentieke danssalons. Achter opvallend beschilderde façades en een entree met kassa bevinden zich ‘tentbarakken’ waar voorstellingen worden gegeven. In deze gesloten ronde tenten, van gemiddeld 16 meter doorsnede, werden dansorgels geplaatst. In 1979 komt spiegeltent Bon Salon naar Nederland.
Nu wordt de spiegeltent gebruikt als sfeervolle en nostalgische omgeving voor ontmoetingen, vergaderingen, meetings, feesten etc.

Foto’s Spiegeltent Bon Salon Stapelen