Reinders Oisterwijk

Tunnel Vision / Reinders Oisterwijk

18/04/21 t/m 09/05/21

In december 2020, werden we per mail benaderd door Thom van Alphen van Reinders of we een keer langs konden komen om naar een wand in het magazijn te komen kijken. Deze wand moest voorzien worden van een graffiti mural, zodat de jeugd die vakantiewerk komen doen in het hoogseizoen (april t/m augustus) iets tofs hebben om naar te kijken.
Wegens corona duurde het een tijdje, maar uiteindelijk zijn Jan en Mitch eind februari op gesprek geweest bij Reinders.

Reinders is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van schoolspullen in de breedste zin van het woord. Van gummetjes en potloden tot speeltoestellen en volledige klaslokaal inrichtingen. Na een goed gesprek werd het ons meteen duidelijk wat ze in gedachten hadden. De directie ging vrij snel akkoord met het idee van Thom en van ons, waardoor we snel een datum konden prikken om te starten aan de mural.

Concept

Helaas liet de gezondheid van Jan het niet toe dat hij mee kon helpen met dit project, vandaar dat we onze goede vriend en collega graffiti-artist Finn Zweemer hebben gevraagd ons te helpen. Finn zijn expertise sloot goed aan bij de vraag van Reinders en het gekozen concept. Samen met Finn werkten Mitch en Paul het concept uit tot een definitief ontwerp.

Het concept was om enkele producten die Reinders levert uit te vergroten, te werken met overlapping/transparantie en een gedraaid vierkant in verschillende tinten terug te laten komen, omdat dit een huisstijl element van Reinders is. Qua producten werd er gekozen voor een schooltas, een passer, een puntenslijper, een potlood, een nietmachine, een stoel, een telraam, een gum en een schrift. De producten zijn tevens een link naar materialen waar wij een gevoel bij kregen van onze schooltijd. Daarnaast hebben we 3D kubussen in de huisstijlkleuren met de letters Reinders en papieren vliegtuigjes die overal tussendoor vliegen verwerkt in het concept.

Voorbereiding en uitvoering

De muur was volledig door Thom voor ons geprepareerd, waardoor we meteen aan de slag konden met het design uitzetten. Daarnaast had Thom een constructie van pallets en houten planken gemaakt zodat we op de lopende band konden staan en er goed bij konden.

De mural hebben we verdeeld over 3 weekenden gespoten. Om het nieuwsgierige (magazijn) personeel geen progressie van het werk te laten zien bedekte Thom het kunstwerk steeds met blauwe afdekzeilen die hij als een soort gordijn voor de mural kon schuiven. Het personeel van Reinders werd namelijk per week steeds nieuwsgieriger naar het uiteindelijke resultaat.

Tijdens het openen van het nieuwe seizoen werd er een personeelsavond georganiseerd waarbij de muur onthuld werd. Mitch heeft tijdens deze onthulling een speech gehouden waarbij hij uitlegde wat er allemaal op de muur afgebeeld was en waarom.

We hebben met veel plezier aan dit project gewerkt, samen met Finn. Hopelijk mogen we in de toekomst nog meer wanden in de panden van Reinders voorzien van graffiti. Tijdens dit project hebben we namelijk nog genoeg potentiële muren gezien ;). Bedankt Reinders!

Foto credits: Bas van den Biggelaar

Foto’s Reinders Oisterwijk