Rapper Boeze en platenlabel HOMEGRWN

Rapper Boeze en Platenlabel HOMEGRWN

HOMEGRWN is een jong platenlabel dat zijn roots vindt in Houthalen. Het idee om een platform te creëren voor jonge talenten deed Abdelaziz El Ayyadi de handen uit de mouwen steken. Hij zat samen met enkele jeugdvrienden die zoals hem gepassioneerd zijn door muziek zoals rap en R&B.

Grondlegging
In 2014 werd HOMEGRWN gestart door Bert Kennes als een concept waaronder dansworkshops met lokale choreografen werden gehouden en als platform om dans artiesten te steunen. Vanuit hier is het idee ontstaan bij Abdelaziz om een rap platform te creëren dat jonge talenten een kans geeft om boven henzelf uit te stijgen en zoekt actief naar jonge artiesten van eigen bodem. Abdelaziz wou dan ook heel graag dezelfde naam gebruiken maar toch in een ander jasje steken. Zo kwam HOMEGRWN tot stand.

Samen met jeugdvrienden Bas Timmermans, Daniele Baptista, Bert Kennes en Pieter Melotte, wil El Ayyadi de muziekindustrie in Limburg herschrijven. “Het is jammer dat er veel talent is, dat niet benut wordt”, klinkt het bij de oprichter. Momenteel staan er een handvol getalenteerde artiesten onder contract bij HOMEGRWN waaronder BoezeBas, Mystic Beats, Dikke en NIFF.

Boeze is misschien wel een van de meest getalenteerde Limburgse rappers. Vrij jong had hij de smaak te pakken. Hij maakte onder andere beats en begon teksten te schrijven. Daniele Baptista en Abdelaziz El Ayyadi hebben dan weer een neusje voor zaken doen en talenten scouten. Ook in het bestuur zit Pieter Melotte, beatmaker gekend onder de naam Mystic Beats. De rode draad is de urban lifestyle wat de heren bindt.

HOMEGRWN is meer dan een platenlabel, het ontfermt zich over de artiesten en iedereen met een creatieve insteek is meer dan welkom. HOMEGRWN zorgt ervoor dat de artiesten van morgen, vandaag henzelf in de hitlijsten zien. Het motto is: Talent hebben is niet genoeg, want hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt.