QQLQ 2018

Tunnel Vision / QQLQ 2018

15/09/18 en 22/09/18

Wij hebben tijdens QQLQ, de kunst- en cultuurweek van Boxtel, twee achterwanden mogen creëren. Op zaterdag 15 september is er een algemene achterwand gespoten die ingezet kon worden tijdens de verschillende evenementen die tijdens de QQLQ kunst- en cultuurweek van 15 t/m 22 september plaatsvonden. En op zondag 22 september hebben we een workshop gehouden waarbij verschillende inwoners van Boxtel hebben geholpen met het bespuiten van een achterwand voor Klassiek op de Dommel.

Algemene QQLQ Achterwand

Terwijl de organisatie van de Culturale de locatie van Podium Boxtel in orde aan het maken was voor het programma dat ’s avonds plaats zou vinden, hebben Mitch en Paul 6 geschakelde houten panelen gespoten. Het design van deze panelen was geïnspireerd op de naam QQLQ wat een verbastering is van kukeleku en op het concept ‘kunst en cultuur een podium bieden’. De panelen hebben op zaterdag 15 september gediend als achterwand voor de optredens die buiten plaatsvonden tijdens de Culturale en op zondag 16 september stonden de panelen opgesteld als achterwand tijdens het festival Bockesprongen in het Processiepark bij Duinendaal.

Klassiek op de Dommel zou zondag 22 september plaatsvinden bij Meneer van Dommelen. Echter, door het slechte weer werd het verplaatst naar Podium Boxtel. Tijdens deze regenachtige zondag was het de bedoeling dat mensen die Klassiek op de Dommel bezochten voor of na een optreden zouden participeren in de workshop. Mitch en Paul hadden een ontwerp gemaakt waar op 6 geschakelde houten panelen het woord Klassiek stond. De achtergrond was gemaakt in grijstinten en hier stond het woord klassiek herhaaldelijk op in tag style (graffiti-handschrift). De grote letters ‘klassiek’ moesten worden gevuld met verschillende kleuren zodat zowel het woord als het thema klassiek ‘kleur zou krijgen’. Onder andere wethouder van Kunst en Cultuur Marusjka Lestrade heeft ons geholpen het woord Klassiek kleur te geven.

Wat is QQLQ?

QQLQ, of anders gezegd ‘kukeleku’: een opvallende, eigenwijze en verrassende naam waarin de klanken Kunst, Cultuur en Circulair verwerkt zijn. Klanken die de basis vormen voor de groots opgezette kunst- en cultuurweek in Boxtel. Deze eigenzinnige kunst- en cultuurweek is ontstaan uit de ambitie om de vele culturele evenementen die ons dorp rijk is te bundelen, verbinden en in de spotlight te plaatsen.

Bockesprongen foto’s: Peter de Koning

Foto’s QQLQ 2018