Optreden Mr. Joe Abe

Mr Joe Abe

Tijdens Edition 3.0 zal Mr. Joe Abe een optreden verzorgen. De kosten voor de boeking van de band zullen door de band worden gedoneerd aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Band Biografie

Gereïncarneerd. Mr. Joe Abe reïncarneerde niet in zijn geliefde koikarper, maar door een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden keerde hij terug als een stel nukkige Brabantse muzikanten.

Mr. Joe Abe was in de jaren 20 van de vorige eeuw een Japanse wetenschapper, die onvermoeid experimenteerde om de geheimen van het universum te ontrafelen, totdat hij uiteindelijk zijn wetenschappelijke strijd met de dood moest bekopen. Hij faalde. Keer op keer. Zijn wedergeboorte splitste hem in 4 kerels, en de kracht van Joe uit zich in hun muziek. Het falen van Joe is gegroeid naar doorzetten, en in de jaren waarin de muziek tot stand kwam, werd de vriendschap sterker. Naast een gedeelde voorliefde voor rariteiten, delen ze ook een brede muzikale smaak.

De nummers die Mr. Joe Abe schrijft en speelt zitten bomvol verwijzingen naar muziekstijlen uit de jaren 70, 80 en 90….. Er zit geen rode draad in, Mr. Joe maakt waar ie zin in heeft, en met veel plezier!

Mr. Joe Abe bestaat uit Roy Maurix, zang/gitaar, Merlijn van Minderhout, backing vocals/gitaar, Jeroen Pijnenburg, backing vocals/drums en Bas van den Biggelaar, backing vocals/bas en soundscapes.