Ook streetart op Waterman-flat Hoogheem

Mooi Boxtel

In navolging van de graffiti-kunstwerken die stichting Tunnel Vision in 2019 aanbracht op de garageboxen bij flat 1 (Steenbok), volgt in de komende weken een kunstwerk bij de Waterman-flat (flat 5) van Hoogheem. Dat meldt woonstichting JOOST op haar website.

In het voorjaar van 2019 werd het drietal kunstenaars van Tunnel Vision, Jan Pennings, Mitch Koningstein en Paul Jongsma, voor het eerst ingeschakeld om de garageboxen bij flat 1 te voorzien van een onderwater-thema.

Dat beviel opdrachtgever huurdersvereniging Hoogheem zo goed dat de wens ontstond een vervolg aan het project te geven. De coronacrisis gaf de doorslag. Wegens het wegvallen van wijkactiviteiten bleken het wijkorgaan en de gemeente nog wat geld in kas te hebben en werd Tunnel Vision opnieuw benaderd.

Tunnel Vision had vanwege het wegvallen van het gelijknamige jaarlijkse graffiti-evenement de handen vrij en maakte opnieuw een ontwerp. Dit keer voor de garages bij flat 5. Zij presenteerden dit vorige week aan bewoners. Het drietal kunstenaars verwerkte opmerkingen en wensen van bewoners tot een definitief ontwerp.

Het thema is deze keer: de savanne. Tegenover JOOST vertelt het drietal meer over het ontwerp: “We gaan voor een combinatie van realistisch en cartoon om zoveel mogelijk leeftijden iets te laten zien. Dus zowel kinderen als volwassenen zien er leuke dingen in!”

De voorbereidende werkzaamheden voor uitvoer van dit ontwerp starten dit weekend. Vanaf volgende week wordt de graffiti-spuitbus ook daadwerkelijk ter hand genomen. Wanneer het kunstwerk afgerond wordt is afhankelijk van het weer.

Foto credit: Jan van der Steen
Bron: Mooi Boxtel