Mannen Tunnel Vision creëren weer kunstwerk

Mannen Tunnel Vision creëren weer kunstwerk

“Er moest een leeuw op. Dus verviel de jungle en werd het thema savanne.” Paul Jongsma werkt met Mitch Koningstein en Jan Pennings aan een graffiti-kunstwerk op de garageboxen bij Hoogheem-flat vijf, Waterman. Eerder toverden de mannen van stichting Tunnel Vision de garageboxen bij flat 1 (Steenbok) om in een aquarium.

“Het is een opdracht van Huurdersvereniging Hoogheem”, legt Jongsma uit. “Het wijkorgaan had nog wat budget en de gemeente heeft daarnaast nog wat geld beschikbaar gesteld.” Voordat de drie graffitikunstenaars van start gingen, zijn de bewoners ingelicht en kregen ze de kans hun mening te geven over het ontwerp.

De savanne herbergt tal van iconische dieren. Jongsma: “Aan de achterkant; de lange zijde van de garageboxen, verrijst the big five van Afrika: een leeuw, een olifant, een luipaard, een buffel en een neushoorn.” Een snelle blik leert dat sommige dieren uiterst realistisch verbeeld zijn en andere meer cartoonesk.

Mitch Koningstein is bezig om bergen vorm te geven. “De achtergrond moest op de muur voor we dieren konden aanbrengen. Nu is de savanne nog kaal, ik breng nog gras aan, wolken, hier en daar een boom. Ik hoop wel dat de gemeente de struiken naast de garageboxen snel snoeit of weghaalt, dat werkt een stuk makkelijker.”

Vanaf een deur kijkt een levensechte struisvogel voorbijgangers aan. Alsof hij zo op je af komt. Ook Jongsma’s schoonouders bekijken de vorderingen belangstellend. “Knap hé, het lijkt eenvoudig. Ze gaan met die spuitbus heen en weer en er ontstaat iets moois. We houden ervan om te zien hoe het kunstwerk groeit.”

Het creatieve drietal begon donderdag met alle voorbereidingen, heeft afgelopen weekend flinke vorderingen gemaakt en verwacht de klus komende zondag te klaren. “Vrijdag hadden we onze spullen net op tijd ingepakt. Daarna begon het te gieten. Gelukkig droogt onze spuitbusverf heel snel.”

Foto credit: Bas van den Biggelaar
Tekst credits: Jan Hermens
Bron: Brabants Centrum