Liempde Edition

Tunnel Vision / Liempde Edition

19/06/21

In mei werden we via de mail benaderd door Dennis Wildenberg of we eens tijd hadden om naar een betonnen wand van +/- 50 x 2,5m te komen kijken op het industrieterrein van Liempde. Mitch en Paul zijn kort na de mail op bezoek gegaan bij Dennis om naar de wand te gaan kijken en te horen wat zijn ideeën waren met betrekking tot een muurschildering. In de loods zaten aan de kant van de betonnen wand vier bedrijven gevestigd, waaronder Dennis. Hij liet zijn gedeelte van de loods zien, wat een werkplaats is, waar hij samen met zijn vader oude Dafjes opknapt. De andere drie bedrijven zijn gespecialiseerd in muziekinstallaties/-apparatuur, het opknappen van brommers en de laatste is een uitbater van zijn gedeelte van de loods.

Vraag en uitvoering

De vraag was of wij de betonnen wand konden voorzien van een kunstwerk waarbij alle specialiteiten van de bedrijven terug te zien zouden zijn. Wij waren meteen enthousiast, echter was er een beperkt budget beschikbaar, waardoor wij het originele idee niet konden uitvoeren. We kwamen toen op het idee om er een kleine jam te organiseren, waarbij de vier bedrijven terug zouden komen en de rest vrij ingevuld kon worden. Dennis en de andere gingen akkoord en meteen stelde Dennis voor om ook een bbq te regelen en hij zorgde voor een goede muziekinstallatie.

De vijf thema’s die verwerkt moesten worden in de muurschildering waren; muziek, Daf, scooters, geld en mooie vrouwen. Voor de rest waren we helemaal vrij, het moest vooral kleurrijk zijn en eruit knallen. Mitch koos een kleurenpalet uit waar iedereen mee heeft gewerkt, zodat de mural een geheel zou zijn, ondanks dat er door 10 kunstenaars aan was gewerkt. Dit kleurenpalet stelde we voor alle graffitischrijvers beschikbaar.

Naast Paul en Mitch, nodigden we andere graffitischrijvers uit, om samen met ons te komen jammen. Doordat er slecht weer werd voorspeld op zondag 20 juni, verzetten we de jam op het laatste moment naar zaterdag 19 juni. Hierdoor moesten we ook nog opzoek naar deels andere graffitischrijvers. Uiteindelijk waren Basman, Coma, Kone, More, Odes, Rufe, Tcha en Ursh van de partij. Helaas kon Jan vanwege zijn gezondheid en slecht nieuws niet mee doen met de jam, wel kwam hij even kijken, omdat hij graag mee had gejammed.

Het was een super dag, mede dankzij de gastvrijheid van Dennis.

Foto credits: Bas van den Biggelaar

Line-up Liempde Edition

  • Basman
  • Coma
  • Kone
  • More
  • Myka
  • Odes
  • Rufe
  • Satoe
  • Tcha
  • Ursh

Foto’s Liempde Edition