Kunstenaars Werken Samen Met Buurt

Trafohuisje_Selissen

Cultuurverbinder Romijn Conen heeft wijken en kunstenaars de handen ineen laten slaan. Voor gemeenschapshuis De Walnoot ligt een plantsoen met een – in zijn woorden – ‘ontzettend lelijk’ transformatorhuisje. De bewoners van de hoogbouw eromheen kijken hier dagelijks op. Op initiatief van de het wijkorgaan Platform Selissen wordt het huisje nu getransformeerd tot een kunstwerk.

“Kunstenaars erop afsturen en ze laten schilderen is één, maar ik wil ook verschillende groepen verbinden, zodat ze elkaar kunnen aanvullen”, vertelt Conen. Hij vroeg Mitch Koningstein, Jan Pennings en Paul Jongsma van Tunnelvision en Bas van den Biggelaar van Basman Creëert om de handen ineen te slaan.
De combinatie tussen de graffiti van Tunnelvision en het grafische en fotografische werk van Van den Biggelaar heeft tot vier interessante ontwerpen geleid. “Het belangrijkste van het project is dat de bewoners het mooi vinden”, zegt Conen. Daarom zijn de vier schetsen voorgelegd aan de 25 bewoners die uitkijken op het trafohuisje.

De inwoners van Selissenwal hebben nu één ontwerp gekozen, dat de kunstenaars verder gaan uitwerken zodat het bijvoorbeeld ook van bovenaf een mooi beeld geeft. Het ontwerp wordt op dinsdag 18 december aan de meedenkers gepresenteerd. “En het zou me niet verbazen als er nu meer transfohuisjes en elektriciteitskastjes versierd gaan worden”, aldus Conen.

Bron: Brabants Centrum
Foto credits: Bas van de Biggelaar