Joost Appartementencomplex Duinendaal

Tunnel Vision / Joost Appartementencomplex Duinendaal

05/06/22 en 12/06/22

Per mail werden we benaderd door Woonstichting Joost met de vraag of we een binnenmuur van één van de appartementencomplexen op Duinendaal in Boxtel konden voorzien van een muurschildering. Deze muurschildering is onderdeel van het vergroten van de leefbaarheid binnen dit appartementencomplex. De bewoners vonden de hal namelijk grauw, saai en erg donker.

Creatieve vrijheid

We kregen de creatieve vrijheid om zelf invulling te geven aan deze muurschildering van ongeveer 8.50 m bij 2.40 m. Het enige wat we meekregen was dat de muurschildering kleurrijk moest zijn en natuur het thema moest zijn. Het uiteindelijke design bestaat uit lokale dieren op een onscherpe achtergrond. Op deze manier brengen we de natuur en zijn kleuren mee naar binnen en fleurt deze saaie donkere hal enorm op.

De onscherpe achtergrond is een bosrijke omgeving (De Kampina) waar zonlicht door de takken en bladeren heen schijnt. Op deze onscherpe achtergrond zijn een ijsvogel op een tak, een vliegend lieveheersbeestje, een egel in wat bladeren en een bij in een bloem gecreëerd. Deze vier dieren zijn realistisch gespoten en er is bij het lieveheersbeestje en de bij gespeeld met scherpte diepte.

Afwerking

De kleurrijke muur is in 2 zondagen gerealiseerd. Nadat het spuiten van de muurschildering gereed was, hebben we deze afgewerkt met blanke lak, zodat de muurschildering bestand is tegen een stootje en niet meteen beschadigt.

De opdrachtgever en de bewoners zijn zeer tevreden met het eindresultaat. We hopen dat de bewoners nog lang van de muurschildering genieten. Wij hebben met veel plezier aan deze realistische muurschildering gewerkt en hopen dat de samenwerking met woonstichting Joost meerdere vervolgen krijgt.

Foto credits: Bas van den Biggelaar

Foto’s Joost Appartementencomplex Duinendaal