Heerbeeck College Best

Tunnel Vision / Heerbeeck College Best

07/05/23 en 21/05/23

We werden benaderd door Marnix Polder, een leraar op het Heerbeeck College te Best. Hij vroeg ons of we enkele muurschilderingen konden maken in één van hun klaslokalen. Zo organiseert het Heerbeeck College elk jaar een meerdaagse school-/studiereis naar New York voor de examenleerlingen van het Heerbeeck International College (HIC). Het HIC is een officiële tweetalige opleiding (TTO-school), waar je helft van de vakken in het Engels volgt. Daarnaast is er ruimte voor creativiteit, talent en ideeën.

New York

Doordat er jaarlijks een school-/studiereis naar New York wordt gemaakt, was dit de uitgelezen mogelijkheid om New York als thema te gebruiken voor de muurschilderingen. De New Yorkse graffiti-stromingen zijn, naast de invloedrijkste, voor ons drieën ook de grootse inspiratiebron en aanzet geweest om met graffiti te beginnen.

We hebben de drie beschikbare muren voor de muurschilderingen eerlijk over ons drieën verdeeld. Duane koos als thema de iconische gele taxi (Yellow Cab). Paul koos een van de bekendste oriëntatiepunten van de ‘Big Apple’ namelijk het Vrijheidsbeeld en Mitch koos voor een skyline met de iconische subway. Het werd al snel duidelijk tijdens de planning dat de muurschildering van de skyline de meeste tijd in beslag zou nemen, mede door de grote van de muur.

We besloten dat Mitch zou starten en indien Duane en Paul klaar zouden zijn met hun muurschilderingen ze mee zouden helpen.

Tijdens de tweede dag van het aanbrengen van de muurschilderingen had alleen Duane nog genoeg tijd over. Doordat er veel details in de muurschildering van het Vrijheidsbeeld aangebracht moesten worden, kon Paul niet mee helpen. Duane en Mitch hebben het samen voor elkaar gekregen om de muurschildering van de skyline op tijd af te krijgen.

Eindresultaat

De muurschilderingen zijn in twee zondagen gerealiseerd. Marnix was super enthousiast toen hij het klaslokaal in kwam nadat we de muurschilderingen af hadden gerond. Hij was er zelfs even stil van en kon de juiste woorden niet vinden om te zeggen wat hij er van vond. Wij zelf zijn ook heel enthousiast over het eindresultaat.

We hopen dat de leerlingen nog genieten van de muurschildering en met iets meer plezier naar school gaan. We hebben ons vermaakt tijdens het project en hopen in de toekomst meer van dit soort projecten te kunnen doen.

Foto credits: Bas van den Biggelaar.

Foto’s Heerbeeck College Best