Graffiti-spuiters brengen ode aan Jan

Diverse graffitikunstenaars hebben dit weekend een ode gebracht aan de in juli overleden Boxtelaar Jan Pennings. Dat deden zij door diverse ‘pieces’ aan te brengen op de wanden van de tunnel van het Duits Lijntje onder de A2. Daarvoor gebruikten ze de spuitbussen die Pennings nog over had.

Naast een portret van de overleden Boxtelaar (zie foto), kwamen de ‘liefdes’ van Pennings, veelvuldig terug in de kunstwerken. Zo werd zijn bijnaam Bowie vaak gebruikt, kwam natuurlijk zijn Lego-hobby naar voren en was er veelvuldig een vosje te zien, zijn lievelingsdier.

Pennings was medeoprichter van stichting Tunnel Vision, die jaarlijks een graffitijam organiseert bij het Duits Lijntje. Zijn vrienden en collega’s Mitch Koningstein en Paul Jongsma vonden dat hun makker wel een eerbetoon verdiende en hoe kon dat beter dan met een mini-jam? Diverse bevriende spuiters kwamen daarom zondag naar Boxtel, alsmede Pennings’ ouders, broers en lego-maatje Lola Nouwens. “Dit was voor ons allen ook een stukje rouwverwerking. Binnen de scene is het normaal dat we een overleden spuiter op deze manier eren.” aldus Koningstein. Eigenlijk wil stichting Tunnel Vision een muur in Boxtel gebruiken waar een permanente tag van Pennings op komt. Koningstein: “Dus als er iemand is die een stuk muur beschikbaar wil stellen, dan horen we dat graag.”

Foto credit: Peter de Koning
Tekst credit: Rens van den Elsen
Bron:
Brabants Centrum