Graffiti-festijn Tunnel Vision speelt in op milieu

Brabants Dagblad

Editie 4.0 van Tunnel Vision in Boxtel komt er aan. De organisatoren hebben weer nieuwe programmaonderdelen voor de jaarlijks terugkerende ‘graffiti-jam’ in petto.

Net als vorig jaar is er weer een thema, nu Jungle versus Concrete Jungle. Dat is bijzonder, want andere graffiti-jams hebben nooit thema’s. ,,Dit jaar spelen we in op het milieu”, zegt medeorganisator Jan Pennings (29). ,,In discussies zijn er altijd contrasten. De Concrete Jungle op de ene side gaat over beton. En over auto’s die over deze locatie heen razen. De Jungle op de andere side over de natuur die je hier overal om je heen ziet. Ik kan me voorstellen dat er graffitikunstenaars zijn die bijvoorbeeld het thema milieuvervuiling gebruiken. Binnen het thema kunnen de kunstenaars alle kanten op. Hiermee willen we ze uit hun comfortzone halen.”

Laatste keer subsidie

Dit jaar is het de laatste keer dat Tunnel Vision subsidie van de gemeente krijgt. En daar lijken de organisatoren goed op voorbereid te zijn. ,,We hebben op Hoogheem pieces gemaakt en op het trafohuisje en de inkomsten daaruit hebben we ingebracht in de Stichting Tunnel Vision”, zegt een van de andere organisatoren, Mitch Koningstein (34). ,,We hopen steeds meer kunstwerken te kunnen maken, ook buiten Boxtel, en de inkomsten daarvan komen allemaal ten goede aan de stichting.”

Extra uitdaging met battle-element

Een andere noviteit is de battle die aan de breakdanceshow van Ranil van Peperstraten is gekoppeld. ,,Dit onderdeel hebben we helemaal aan Ranil overgedragen en dat wordt een extra uitdaging met het battle-element erin”, vertelt Pennings.”

De 59 kunstenaars komen onder meer uit België en Duitsland. ,,Voorheen konden mensen zich aanmelden, nu worden ze uitgenodigd”, legt Pennings uit. ,,Daardoor is het niveau gestegen. Inmiddels hebben we wel een naam opgebouwd.”

Edition 4.0 van Tunnel Vision in Boxtel wordt gehouden op 1 september van 10.00 tot 20.00 uur.

Tekst en foto credits: Noor Reigersman
Bron: Brabants Dagblad