Graffiti-beschildering met als thema De Beiaard

MooiBoxtel

Afgelopen drie jaar heeft het appartementencomplex De Beiaard een grote onderhoudsbeurt ondergaan, waarbij onder andere de muren een frisse tint hebben gekregen. Uitgezonderd de binnenmuren van de doorsteek tussen Mgr Bekkersstraat en Clarissenstraat. Ofwel de kortste weg tussen de Markt en Sint-Petrusbasiliek. Deze zijn in de onderhoudswerkzaamheden niet meegenomen. En daar gaat de Vereniging van Eigenaren De Beiaard (VvE) iets aan doen.

Daar de doorgang, naast de bewoners van De Beiaard, ook door vele Boxtelaren wordt gebruikt heeft het bestuur van de VvE een subsidieverzoek ingediend bij het College van de gemeente Boxtel en met succes. In het kader van de subsidieregeling Incidentele Subsidies Cultuur, is een bedrag toegezegd. Wethouder Hans Heesen was direct enthousiast over het initiatief. Samen met een geldelijke bijdrage van de VvE is het mogelijk geworden om deze wens daadwerkelijk gestalte te geven.

Uitdagende opdracht

Met Stichting Tunnel Vision Boxtel is het idee geboren om een toepasselijke graffiti-beschildering aan te brengen, binnen een verhalend thema van de historie De Beiaard, de Sint-Petrusbasiliek en de Sint-Petrustoren. Onderwerpen zoals Beiaard, Beiaardier, klavier, klokkenspel, glas in lood, kunnen in het verhaal voorkomen. De graffiti-spuiters hebben een uitdagende opdracht meegekregen. De te beschilderen muur heeft een lengte van ongeveer 25 meter en een oppervlakte van zestig vierkante meter.

Stichting Tunnel Vision Boxtel, onder andere bekend van projecten zoals de Europasaurussen bij het politiebureau, de muurschildering bij het Muziekhuis aan de Passage Riche en het inmiddels jaarlijkse graffiti-evenement onder het viaduct van het Duits-lijntje nabij Liempde, gaat deze uitdaging aan.
Het graffiti-verhaal van ‘De Beiaard’ wordt ongetwijfeld een verrijking van de dorpskern van Boxtel.

De onthulling van het graffiti-project staat gepland voor begin oktober en wordt later, in verband met vakanties en afwikkeling van onderhanden projecten, definitief vastgesteld en bekend gemaakt.

Bron: Mooi Boxtel