Een jam is een sociale gebeurtenis

Dikke pieces, vette muziek, strakke dansmoves van RawNeal én een stralende zon. Tunnel Vision Edition 5.0 had het allemaal in huis. De jaarlijkse graffitijam, georganiseerd door Duane Tomala, Paul Jongsma en Mitch Koningstein vond zondag 11 september plaats in de spoortunnel Duits Lijntje onder de A2 in Boxtel. Hiphopper Winne eerde de overleden Jan Pennings, tot zijn dood in 2021 bestuurslid van Tunnel Vision was.

Thema van de dag was Old Skool vs New Skool. Om onderscheid te maken, werkten de kunstenaars op afzonderlijke delen van de zwartgeverfde tunnelmuren.,,De vibe is goed en er is de hele dag een constante stroom aan bezoekers.” Jongsma vat de vijfde editie van de graffitijam in één korte zin prima samen. ,,Ik vind het ook heel tof dat we hiphopartiest Winne hebben gestrikt. Hij is onze hoofd-act en is in onze scene een grote naam.”

Lotgenoot

Het optreden van de rapper blijkt een van de hoogtepunten van de dag. Als hij het nummer ‘Lotgenoot’ opdraagt aan de overleden painter Jan Pennings, raken velen geëmotioneerd. 

Wil je heel het artikel lezen, klik dan hier.

Foto credits: Peter de Koning
Tekst credits: Linda van de Wiel
Bron:
Brabants Centrum