Divers Publiek Bij ‘Meest Succesvolle Editie’

Mooi Boxtel

De derde editie van het graffiti-evenement Tunnel Vision afgelopen zondag was volgens mede-organisator Mitch Koningstein ‘de meest succesvolle’ tot nu toe. Het goede weer, het gevarieerde culturele aanbod en het eveneens gevarieerde aanbod aan eten, leverde verdeeld over de dag ruim 4.000 bezoekers op, schat Koningstein.

In haar openingswoord sprak wethouder Marusjka Lestrade haar bewondering uit voor de voortvarende wijze waarop Mitch en zijn kompanen Paul Jongsma en Jan Pennings te werk zijn gegaan om het evenement op de (graffiti)kaart te zetten.

Dat er een zeer divers publiek op het evenement af kwam werd, ook door de bezoekers, als zeer verfrissend ervaren. “Meer eettentjes waren daarbij een goede zet”, aldus Mitch. Daarnaast viel het centrale thema (Heaven & Hell) goed in de smaak. De volgende editie wordt waarschijnlijk ook weer rond zo’n centraal thema neergezet. De breakdance-act van Ranil van Peperstraten en zijn breakdance pupillen kon ook op de nodige bewondering rekenen. “Zelfs de graffiti-artiesten stopten hun werk eventjes toen hij aan het dansen was”, lacht Koningstein.

De luide Boxtelse rockband Mr. Joe Abe viel niet bij alle oudere bezoekers goed in het gehoor. Maar daar maalt Koningstein niet om: “We willen een gevarieerd publiek en ik denk dat we met rockmuziek toch weer een ander publiek trekken.”

Daarnaast werd ook spontaan geld ingezameld voor twee goede doelen: de opbrengsten van de band Mr. Joe Abe gaan naar KiKa en de plastic doppen van de spuitbussen komen ten goede aan de doppeninzameling voor KNGF Geleidehonden. “Ik kende die actie en toen Eddy van Hummel ons vroeg de doppen in te zamelen dacht ik: waarom niet?”, aldus Mitch.

Er zijn ook nog enkele uitdagingen voor Stichting Tunnel Vision. Zo was de plaatsing van de eet- en drinkkramen niet optimaal, waardoor het geheel wat rommelig aandeed. Dat geeft ook de organisator aan. Verder gaat het komend jaar de subsidie vanuit de gemeente omlaag zodat het evenement bij editie vijf volledig op eigen benen moet kunnen staan. Aangezien de steigers waarop de graffiti-artiesten staan al snel zo’n 5.000 euro kosten, wordt het volgens Koningstein nog een hele puzzel om voldoende inkomsten te genereren.

Toch is hij positief. En met een reden: de eerste editie waarbij Tunnel Vision als op zichzelf staande stichting aan de slag ging is geslaagd te noemen. En het volgende evenement waarbij de stichting zich weer kan profileren is alweer in aantocht: tijdens de CULTURALE op 15 september is het drietal ook weer paraat met graffitikunst.

Bron: Mooi Boxtel
Fotocredits: Cock Stam