CV Ge Kunt Me Wa

CV Ge Kunt Me Wa

CV Ge Kunt Me Wa begon meer als 5 jaar geleden met een vereniging van 5 jongens uit Liempde. Het leek ze leuk om een eigen mooie en grote carnavalswagen te creëren en uiteindelijk als vereniging groter te worden. Hun droom was toen der tijd om mee te mogen doen met optochten en festivals! Deze droom streefden ze stap voor stap na…

Allereerst verzonnen ze een toepasselijke naam. Ze wilde iets origineels en leuks. Het eerste was zo bedacht, namelijk CV (Carnavals Vereniging). Toen ze verder gingen brainstormen, kwamen ze al snel tot de conclusie om de naam CV Ge Kunt Me Wa te kiezen. Dit omdat de uitspraak ‘ge kunt me wa’ nogal veel in de mond lag. Zo kwamen ze dus bij deze originele en bijpassende naam.

2013 Après-ski:
Het 1ste jaar van hun carnaval, begonnen ze klein en bouwden ze zelfstandig met 5 man aan de carnavalswagen. Hiermee deden ze mee aan de optocht in Liempde. Ze regelden truien, die ze lieten bedrukken met ieder zijn eigen bijnaam en het carnavalslogo. Verder reden er enkele mensen mee met de carnavalswagen.

2014 Candy Crush:
Het jaar van de Après-ski zorgde voor veel plezier, zowel voor de leden als de mee feestende mensen op de wagen. Voor 2014 kochten ze een nieuwe oplegger en deden ze weer hun best om er iets moois van te maken. Zo gezegd, zo gedaan, stond er in 2014 tijdens de carnaval een mooie Candy Crush carnavalswagen paraat en reden er nog meer mensen mee tijdens meerdere optochten, in vergelijking met het jaar ervoor.

2015 Saloon:
Het jaar ervoor was wederom een groot succes. Voor 2015 waren de leden weer druk bezig geweest met het verzinnen van een leuk thema. Ze kwamen dit jaar met het thema ‘Saloon’. Vanaf de voorbereidingen voor carnaval 2015 kwamen er meer leden en ook bijrijders bij. Ze hadden een leuke en gezellige groep, waarmee ze veel klusten op zondagen en vele avonden aan de carnavalswagen werkten. De kleurrijke kleuren van het jaar ervoor, veranderde ze in wat meer neutrale maar bijpassende Saloon kleuren. Ze bezochten in 2015 niet alleen optochten, maar ook festivals.

2016 Brabant:
Zo gezegd, zo gedaan, hadden ze in 2015 weer 4 enorm leuke dagen beleefd. Rood, wit, blauw en oranje werden de kleuren waar ze zich mee bezig hielden bij het bedenken hoe de wagen eruit zou moeten komen te zien. Ze lieten de buitenkant spuiten door een graffiti kunstenaar en zorgden ervoor dat de binnenkant helemaal af was, zodat ze daar de komende jaren niet naar om hoefden te kijken. De wagen was goed vol, om als feestwagen te gaan genieten op grote festivals en optochten! In 2016 won CV Ge Kunt Me Wa de ‘Witte kanjer’ tijdens de optocht in Liempde.

2017 IJspaleis:
Na een goed afgesloten carnaval in 2016 en veel brainstormen tussendoor, besloot CV Ge Kunt Me Wa om voor het thema ‘IJspaleis’ te kiezen. Ze hadden voorgaande jaren dit thema al meerdere keren in hun achterhoofd gehad, maar wisten niet precies hoe ze dit mooi konden verwerken in hun carnavalswagen. Dit jaar werkten ze het thema goed uit met verschillende ideeën, en lieten ze de wagen dit keer door 2 graffiti kunstenaars bespuiten. Ze reden met een goed uitziende wagen mee aan de optocht in Liempde en bezochten een aantal festivals. CV Ge Kunt Me Wa mocht dit jaar bij Berkel Beeft op het festivalterrein, dit was voor hun een droom die uitkwam. En wat hebben ze gebeefd deze carnaval, met iedere dag een opkomst van minimaal 60 feestgangers op de carnavalswagen.

De vereniging hebben ze niet alleen te danken aan de leden die de vereniging opgericht hebben, of de bijrijders die ieder jaar zorgen voor extra gezelligheid, maar ook aan de ouders die ieder jaar zo veel mogelijk mee helpen om carnaval een groot succes te maken voor alle jongeren. Namens CV Ge Kunt Me Wa: “We hopen dat we de komende jaren veel succesvolle, leuke en vooral geslaagde carnavalsdagen kunnen verzorgen”.