Breakdance, graffiti en clash tussen natuur en stad bij Tunnel Vision 4.0

Mooi Boxtel

Hiphop, breakdance, een enthousiast publiek en natuurlijk heel veel graffiti. Het waren de ingrediënten voor het festival Tunnel Vision dat afgelopen zondag zijn vierde editie beleefde in de voormalige spoortunnel van het Duits lijntje onder de A2.

Het thema van Tunnel Vision was dit jaar ‘Jungle versus Concrete Jungle’, waarbij de bijna zestig genodigde graffiti-artiesten elkaar uitdaagden de mooiste creaties rondom het thema op de tunnelwanden te toveren. Daarvoor was één wand groen gespoten; het jungle gedeelte. De andere tunnelwand was grijs en bood een achter- grond voor de betonnen jungle.

Hoewel de artiesten keurig binnen de grenzen van hun deelthema bleven, viel op dat er veel dieren op de tunnelwanden verschenen. de kikker, tijger en orang oetan op de jungle-zijde waren te verwachten, maar ook in de stad leven natuurlijk dieren, zoals de graffitikunstenaars op de tunnelwand ook verbeeldden. En dus verschenen op die zijde onder meer ratten, eekhoorns en stadsvogels die zich prima thuis voelen in de door de mens gecreëerde ‘stadsjungle’. De graffitispuiters die meededen aan de graffitijam konden rekenen op een leuk aandenken: een shirt van Tunnel Vision in de stijl van het deelthema stad of jungle.

Naast de graffitijam op de tunnelwanden, gaven de organisatoren van Tunnel Vision zelf ook graffitiworkshops voor kinderen. Daarnaast konden de bezoekers genieten van een breakdance battle, waarbij de Boxtelse breakdancer RawNeal deel uitmaakte van de jury. Voor wie even moest bijkomen van alle actie was er ook horeca aanwezig.

De organisatoren kunnen terugkijken op een mooie vierde editie van Tunnel Vision, dat wederom een gemêleerd publiek aan wist te trekken. Omdat de gemeente de subsidie langzaam afbouwt moet het festival het komende jaar op eigen benen staan. Met de waslijst aan sponsoren en subsidie- verstrekkers zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, maar ook met alle andere activiteiten die Stichting Tunnel Vision in Boxtel uitvoert, lijkt dat wel goed te komen. Daarmee tonen de initiatiefnemers aan dat graffitikunst in ieder geval in onze gemeente de status van ‘underground’ allang ontgroeid is.

Foto credit: Jan van der Steen
Bron: Mooi Boxtel