Boxtel 2020 In 366 Verhalen

Tunnel Vision / Boxtel 2020 In 366 Verhalen

13/12/20

In december 2019 werden we als Stichting Tunnel Vision Boxtel per mail benaderd door Peter de Koning: ‘één van de vijf initiatiefnemers van Boxtel 2020 in 366 verhalen. Hij stelde de vraag of iemand van ons, of wij als stichting, mee zouden willen doen door een dag in 2020 te beschrijven in maximaal 300 woorden. Wij zouden dan één van 366 auteurs zijn die mee zouden doen aan het boek. De keuze voor de datum hadden we snel gemaakt. Zondag 5 juli zou immers Edition 5.0 plaats vinden: de perfecte datum dachten we zo.

Na de deelname aan en winst van LEGO Masters werd Jan begin 2020 benaderd door Bert Engelbart, ook één van de vijf initiatiefnemers van Boxtel 2020 in 366 verhalen, om ook persoonlijk nog deel te nemen aan het boek. Jan koos zaterdag 30 mei als datum. Dat was namelijk de dag dat hij 30 was geworden en de finale van LEGO Masters uit werd gezonden op RTL4.

Covid-19

Het boek is extra bijzonder geworden omdat heel veel vooraf gekozen data door de Covid-19 pandemie anders zijn gelopen dan vooraf gedacht. Wat weer andere verhalen tot stand heeft gebracht. Hierdoor is het boek misschien wel een extra bijzondere afspiegeling van het jaar 2020.

Voor ons als stichting stond 5 juli gelukkig wel in het teken van graffiti. Die dag hebben we namelijk de Savanne muurschildering voor de Huurdersvereniging Hoogheem afgerond.

Culturale

Op zaterdag 19 september was Jan tijdens de Culturale één van de 4 auteurs die zijn gekozen om een dag uit het boek te mogen presenteren. Deze presentatie tijdens de Culturale was een kleine teaser voor wat mensen kunnen verwachten van het boek. Na de Culturale is Jan in gesprek geraakt met de organisatie van het boek. Jan gaf aan dat wij als stichting wel iets zouden willen betekenen omdat we de opzet van het boek een origineel idee vinden.

In november werd Jan benaderd of we als stichting zijnde het logo van het boek als graffiti ergens zouden kunnen aanbrengen zodat dit gebruikt kon worden als promotiemiddel of in het boek verwerkt zou kunnen worden. We vroegen of we meer creatieve vrijheid hadden dan alleen het logo, omdat we gelijk allerlei ideeën hadden voor de uitvoering. Dit was gelukkig geen probleem.

Muurschildering

Op zaterdag 12 december begonnen Jan en Paul al vroeg met het texen van een gedeelte van het Duits Lijntje. Een boek uit Boxtel hoort ook een piece te krijgen die gemaakt is in de Hall of Fame van Boxtel. Echter, tijdens het opzetten van het design merkten Jan en Paul al dat de muur erg vochtig was en de latex totaal niet droogde. Dit werd alleen maar erger en hierdoor waren ze genoodzaakt te moeten stoppen.
Op zondag 13 december zijn ze met frisse moed teruggereden naar de Duitse Lijn. Bijna de volledige latex was van de muur gekomen. Gelukkig stond het opgezette design er nog wel, waardoor ze meteen aan de slag konden met spuitbussen.

We zijn benieuwd hoe de muurschildering gebruikt gaat worden. Dit was namelijk ten tijde van het aanbrengen van de muurschildering nog niet volledig bekend, aangezien het boek pas in het eerste kwartaal van 2021 uitkomt.

Tijdens het aanbrengen van de muurschildering werden we door Marc Cleutjes, één van de vijf initiatiefnemers, verwend met koffie, appelflappen en koeken.

Foto credits: Peter de Koning

Foto’s Boxtel 2020 in 366 verhalen